Werkgevers en het Nationale Fietsplan
Heb je werknemers en wil je deze een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde aanbieden? Dan is een fietsplan een ideale mogelijkheid. Door een fiets via de werkgever aan te schaffen heeft een werknemer een fiscaal voordeel. Daarnaast is het voor de werkgever aantrekkelijk omdat deze een aanzienlijke sociale lastenbesparing realiseert. Het nationale fietsplan neemt hierbij alle werkzaamheden voor de werkgevers kosteloos uit handen.

Hoe gaat het in zijn werk:
Bij aanschaf van een fiets wordt er een maandelijks een bedrag in mindering gebracht op het bruto loon. Dit voordeel kan wel oplopen tot 52%. Naast de aanschaf van een fiets kan kunnen er accessoires en een fietsverzekering worden toegevoegd aan het fietsplan. Hierdoor profiteer je van de maximale korting wanneer dit pakket wordt afgenomen.

Het Nationale Fietsplan binnen de werkkostenregeling
Per 1 januari 2015 valt het Nationale Fietsplan binnen de werkkostenregeling (WKR). De aanschaf van de fiets (maar ook de fietsverzekering en de Nationale Fietsbon) vallen dan binnen de vrije ruimte (1,2% van het totale fiscale brutoloonsom). Werkgevers bepalen zelf de hoogte van het aanschafbedrag van de fiets, wie voor een ‘fiets van de zaak’ in aanmerking komt en hoe vaak een deelnemer mag meedoen. Dit worden ook wel de spelregels genoemd.

Hoe werkt het Nationale Fietsplan?
Het Nationale Fietsplan werkt heel eenvoudig via een online systeem, waarbij het gehele proces volledig gedigitaliseerd is. Werkgevers geven van tevoren zelf aan welke spelregels zij willen hanteren en welke bedragen er mogen worden verrekend. Ook wordt aangegeven welke brutoloonbestanddelen in aanmerking komen om de fiets te kunnen verrekenen. De werknemer maakt vervolgens een keuze uit de wijze van verrekening. Daaruit wordt automatisch een aanvulling op de arbeidsovereenkomst (AAO) gegenereerd om de aanschaf daadwerkelijk te kunnen verrekenen. Zowel de bestelling als de AAO worden automatisch ter accordering aan je voorgelegd. Dit proces bespaart de werkgever veel tijd en voor de werknemers is de aanschaf van een ‘fiets van de zaak’ nog gemakkelijker geworden. Uw werknemers zoeken een fiets uit bij Snellers Tweewielers in Enschede of Deurningen, waardoor advies en service gewaarborgd zijn.

Wat doen wij voor jou?
Nationale Fiets Projecten adviseert, realiseert en ondersteunt zowel administratief als communicatief bij de implementatie van het Nationale Fietsplan.

Enkele belangrijke werkzaamheden:
• Adviseren over de fiscale mogelijkheden
• Verzorgen van de gehele implementatie, administratie en realisatie
• Verzorgen van de communicatie naar de medewerkers
• Vraagbaak voor uw medewerkers bij bestelling en aflevering van de fiets

Wil je meer informatie over het Nationale fietsplan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat je informeren naar de mogelijkheden.