Verlanglijst Vergelijken

Fietsplan

Werkgevers en het Nationale Fietsplan
Wilt u uw werknemers een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde aanbieden? Zodat uw werknemers met fiscaal voordeel een nieuwe fiets kunnen aanschaffen, u als werkgever een aanzienlijke sociale lastenbesparing realiseert en Nationale Fiets Projecten u kosteloos al het werk uit handen neemt? Dan biedt het Nationale Fietsplan uitkomst!

Wist u dat werkgevers nauwelijks weten dat ze de ‘fiets van de zaak’ mogen aanbieden?Het Nationale Fietsplan, een compleet fietspakketMet het Nationale Fietsplan schaffen uw werknemers met fiscaal voordeel een nieuwe fiets van de zaak aan.

Door tijdelijke verlaging van het brutoloon loopt het voordeel op tot maximaal 52%. Naast de fiets kunt u een fietsverzekering en de Nationale Fietsbon via het Nationale Fietsplan met fiscaal voordeel aan uw medewerkers aanbieden. Uw medewerkers profiteren van maximaal fiscaal voordeel wanneer u het complete fietspakket aanbiedt.

Het Nationale Fietsplan binnen de werkkostenregeling
Per 1 januari 2015 valt het Nationale Fietsplan binnen de werkkostenregeling (WKR). De aanschaf van de fiets (maar ook de fietsverzekering en de Nationale Fietsbon) vallen binnen de vrije ruimte (1,2% van het totale fiscale brutoloonsom). Werkgevers bepalen zelf de hoogte van het aanschafbedrag van de fiets, wie voor een ‘fiets van de zaak’ in aanmerking komt en hoe vaak een deelnemer mag meedoen. Wij noemen dat de spelregels.

Geheel kosteloos
Het Nationale Fietsplan wordt kosteloos voor u ingevoerd. Er is zelfs financieel voordeel te behalen. Wanneer werkgevers de beschikbare vrije ruimte helemaal benutten voor de aanschaf van een ‘fiets van de zaak’, bespaart de werkgever maximaal op de sociale lasten.

Hoe werkt het Nationale Fietsplan?
Het Nationale Fietsplan werkt heel eenvoudig via een online systeem, waarbij het gehele proces volledig gedigitaliseerd is. Werkgevers geven van tevoren zelf aan welke spelregels zij willen hanteren en welke bedragen er mogen worden verrekend. Ook wordt aangegeven welke brutoloonbestanddelen in aanmerking komen om de fiets te kunnen verrekenen. De werknemer maakt vervolgens een keuze uit de wijze van verrekening. Daaruit wordt automatisch een aanvulling op de arbeidsovereenkomst (AAO) gegenereerd om de aanschaf daadwerkelijk te kunnen verrekenen. Zowel de bestelling als de AAO worden automatisch ter accordering aan u voorgelegd. Dit proces bespaart de werkgever veel tijd en voor de werknemers is de aanschaf van een ‘fiets van de zaak’ nog gemakkelijker geworden. Uw werknemers zoeken een fiets uit bij Snellers Tweewielers in Enschede of Deurningen, waardoor advies en service gewaarborgd zijn.

Wat doen wij voor u?
Nationale Fiets Projecten adviseert, realiseert en ondersteunt u zowel administratief als communicatief bij de implementatie van het Nationale Fietsplan. Enkele belangrijke werkzaamheden:

  • Adviseren over de fiscale mogelijkheden
  • Verzorgen van de gehele implementatie, administratie en realisatie
  • Verzorgen van de communicatie naar uw medewerkers
  • Vraagbaak voor uw medewerkers bij bestelling en aflevering van de fiets

Werknemers en het Nationale Fietsplan
Een nieuwe fiets met maximaal 52% voordeel? Werken aan een betere conditie én bijdragen aan een beter milieu? Doe dan mee aan het Nationale Fietsplan!Wat is het Nationale Fietsplan?Met het Nationale Fietsplan schaft u op een fiscaal vriendelijke manier een nieuwe fiets aan met maximaal 52% korting. En dat is nog niet alles. U kunt ook met fiscaal voordeel een fietsverzekering en de Nationale Fietsbon aanschaffen.

Voordelen van het Nationale Fietsplan

Een nieuwe fiets met maximaal 52% voordeel Aanschaf van een fiets via de erkende rijwielhandelaren Een fiets naar keuzeVoorwaarde deelname Nationale FietsplanDe belangrijkste voorwaarde om een fiets via het Nationale Fietsplan aan te schaffen, is dat uw werkgever het Nationale Fietsplan aan zijn werknemers aanbiedt. Doet uw werkgever nog niet mee? Attendeer hem dan snel op het Nationale Fietsplan.Wilt u ook het Nationale Fietsplan binnen uw organisatie opstarten? Neem dan contact met ons op.